Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@04:53:00 GMT

اقدامات شهرهای جهان برای پیاده‌محوری

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۲۹۷۱

اقدامات شهرهای جهان برای پیاده‌محوری

تمرکز دنیای مدرن امروزی بر استفاده از اتومبیل‌های خودران و برقی، اسکوترها و دوچرخه‌های بدون ایستگاه شاید به معنای نادیده گرفتن عابران پیاده و در واقع بی‌توجهی به بخش مهمی از شهرها به حساب آید.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، سال‌های زیادی است که در ساختار شهری به جای پرداختن به رفاه حال و راحتی تردد عابران پیاده در اصل به شیوه‌های آسان برای جابجایی اتومبیل‌ها پرداخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع در طول این سال‌ها ساختارهای شهری با توجه به اتومبیل‌ها طراحی و برنامه‌ریزی می‌گردد و یکی از مهم‌ترین عوامل به وجود آورنده یک شهر، یعنی عابران پیاده، به راحتی نادیده گرفته می‌شوند.

این سهل‌انگاری حتی در شهرهایی که به مبارزه با آلودگی هوا، کاهش تراکم ترافیک و مقابله با بزرگ‌ترین خطر موجود برای ایمنی در جاده‌ها یعنی سرعت پرداخته‌اند نیز همواره به چشم می‌خورد. این در حالی است که بدون حضور عابران پیاده به هیچ وجه نمی‌توان به یک شهر بزرگ و عالی دست یافت. به منظور رفع این مشکل، بعضی از شهرهای سراسر دنیا دست به اقداماتی زده‌اند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

اوکلند؛ احداث پیاده‌روهای اقتصادی

 پیاده‌روی در شهر اوکلند به ‌عنوان اقتصادی‌ترین حالت حمل و نقل ممکن به حساب می‌آید. برای ترویج پیاده‌روی در خیابان‌های اصلی و اطراف آن‌ها و همچنین در مناطق تجاری و مسکونی موجود در منطقه تجاری مرکزی شهر اوکلند فضاهای مشترک برای پیاده روی ایجاد شده است. علاوه بر این تابلوها و جدول‌هایی که برای تفکیک پیاده‌رو از خیابان تعبیه شده بود، حذف شد و پارکینگ‌های اتومبیل در کناره‌های خیابان جای خود را به درختان، صندلی‌ها و نیمکت‌ها داد.

بنابراین فضای بیشتری برای فعالیت در فضای باز ایجاد شد که مسیرهای دسترسی بیشتری را خصوصا برای قشر توان‌خواه جامعه به وجود می‌آورد. این شبکه جدید از پیاده‌روها نقش مؤثری در افزایش حجم عابران پیاده، کاهش تعداد وسایل حمل و نقل و ارتقای سطح امنیت جاده‌ای در مناطق مختلف اوکلند داشته است. البته با توجه به بررسی‌ها، استفاده از فضاهای مشترک برای تمامی نقاط مناسب نیست ولی می‌تواند اولین گام در راه تبدیل شدن کامل اوکلند به یک شهر مناسب پیاده‌روی باشد.

لندن؛ برتری عابران پیاده بر سواره‌ها

شهر لندن دارای بالاترین حجم تردد عابران پیاده در جهان است. حدود ۵۱ درصد از اهالی این شهر و ۹ درصد از جاده‌های آن در اختیار عابران پیاده است. از سوی دیگر بسیاری از ساکنان لندن از دوچرخه استفاده می‌کنند. استفاده از دوچرخه‌ها عظیم‌ترین شیوه حمل و نقلی لندن در ساعات ابتدائی روز به حساب می‌آید. در سال گذشته شرکت سهامی حمل و نقل شهر،تردد از تقاطع بدنام و خطرناک "بانک" را که آمار بالایی از تلفات حوادث را به خود اختصاص داده است، برای تمامی انواع حمل و نقل اعم از خصوصی، عمومی، اتوبوس، دوچرخه و حتی با پای پیاده در طول ایام هفته ممنوع کرد.

علاوه بر این به دنبال کاهش درگیری میان عابران پیاده و دوچرخه‌سوراران در فضاهای مشترک پر ازدحام  شهر، در نزدیکی یکی از خیابان‌های اصلی لندن به نام "کوئین" نیز در تعامل با دوربین‌های راهنمایی و رانندگی و نرم‌افزار فراگیری ماشینی، استفاده  از فن‌آوری Almere در دست بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دارد. این اقدامات به منظور جلوگیری از رجحان یکی از این دو حالت حمل و نقل بر دیگری در حال انجام است و هدف آن دستیابی به نقطه‌ای است که در آن یا عابران پیاده و دوچرخه‌سواران با یکدیگر تعامل یابند و یا هر دو کنار روند؛ چرا که آمار درگیری این دو قشر بیش از حد بالا است.

منچستر، ایجاد محله‌های پیاده‌محور

نظارت بر سیستم پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری در منچستر بر عهده مأموران عالی رتبه دولتی وبا همکاری مقامات محلی قرار دارد. این افراد در نظر دارند که شبکه‌ای از عابر پیاده و مسیر دوچرخه‌سواری برای تمامی افراد، در هر سنی و با هر شغلی ایجاد کنند. هرچند مقامات شهری منچستر توانسته‌اند مسیر هزار مایلی را در سراسر شهر به پیاده‌روها اختصاص دهند و هزار و ۴۰۰ گذرگاه عابرپیاده را تاسیس کنند. علاوه براین، ایجاد محله‌های "پیاده‌محور" نیز در صدر تلاش های این شهر برای حمایت از عابران پیاده است.

در این میان از رویکرد "باگ‌های دوگانه" برای توسعه عرض پیاده رو استفاده می‌کنند و قصد دارند از اشتراک‌گذاری مسیر تردد عابران پیاده با هر گونه وسیله چرخ‌دار پیشگیری به عمل آورند. این رویکرد در دو نوع کلی وجود دارد. در نوع اول دو گروه در کنار یکدیگر و در نوع دوم، هر دو گروه مجزا از هم می‌شوند.

ترجمه از: مریم زمانی، خبرنگار ایمنا

کد خبر 389053

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پیاده روی پیاده رو کلانشهرهای جهان لندن آمریکا انگلیس حمل و نقل عمومي عابر پياده شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۲۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پذیرش ۵۳ درصدی دانشجو در مقطع دکتری به روش استادمحور

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، قاسم عموعابدینی در مراسم تجلیل از اساتید سرآمد و نمونه آموزشی دانشجویان نمونه دانشگاه کاشان گفت: برخی از طرح‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه کاشان در راستای دانشگاه حکمت بنیان است که این اقدام شایسته و ستودنی است.

وی با اشاره به اینکه در برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی تبدیل دانشگاه‌ها به دانشگاه حکمت بنیان تصویب شده است خاطر نشان کرد: برنامه محوری، استاد محوری، شاگردپروری و اخلاق محوری فلسفه وجودی دانشگاه حکمت بنیان است.

معاون آموزشی وزیر علوم با اشاره به اینکه دانشمندان ایرانی همچون ابوعلی سینا، خوارزمی، غیاث الدین جمشید کاشانی و ... نقش کلیدی را در توسعه علمی داشتند، خاطر نشان کرد: امروز نیز اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها نقش مهمی در تحقق دانشگاه حکمت بنیان دارند.

معاون آموزشی وزارت علوم استادمحوری را دیگر رکن دانشگاه حکمت بنیان عنوان کرد و افزود: امروز بیش از ۵۳ درصد پذیرش دانشجویان دکترای دانشگاه‌ها به صورت استادمحور انجام می‌شود.

عموعابدینی به انتخاب اساتید سرآمد آموزشی اشاره کرد و گفت: ۲۰ نفر از از اساتید دانشگاه‌ها به عنوان سرآمدان نمونه کشور انتخاب و از بین این تعداد ۲ تا ۳ نفر در سطح بین‌المللی معرفی می‌شوند.

وی حکمت عملی و حکمت نظری و علم نافع را راه رسیدن به دانشگاه حکمت بنیان دانست و افزود: خوشبختانه برخی از طرح‌های دانشکده علوم انسانی دانشگاه کاشان مسیرش علم نافع است که باید این حرکت به دیگر دانشکده‌ها نیز سرایت یابد.

۹ طرح آموزشی، پژوهشی و رفاهی دانشگاهی کاشان در آیینی با حضور معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه کاشان افتتاح و کلنگ‌زنی شد.

این طرح‌ها شامل فیزیک‌سرای دانشگاه، مرکز توانمندسازی اجتماعی، مرکز بین‌المللی‌سازی علوم انسانی، خانه سلامت، کلینیک حقوق، خانه خلاق علوم انسانی، آزمایشگاه روانشناسی، و آزمایشگاه حیوانات فیزیولوژی ورزشی است.

کد خبر 6098173

دیگر خبرها

  • موتورسواران و عابران ۸۰ درصد قربانیان حوادث رانندگی شهری بوشهر
  • مفاهیم درسی باید به سمت عقلانیت محوری سوق پیدا کند
  • صعود ۲ نماینده ایران به فینال دوچرخه‌سواری کوهستان آسیا
  • پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یکی از مسایل مهم و محوری در ایلام است
  • فرصت حج برای غزه
  • مهمترین اخبار ۱۸ اردیبهشت/طرح جدید پلیس به عابران پیاده رسید
  • سنگ جدید اینبار برای دوچرخه برقی؛ شرط محال برای استفاده زنـان!
  • پذیرش ۵۳ درصدی دانشجو در مقطع دکتری به روش استادمحور
  • حسینی: اقدامات دولت سیزدهم تعامل با کشورهای جهان را فراهم کرده است
  • جلسه هماهنگی مسابقات تور بین المللی دوچرخه سواری خزر