Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@15:49:44 GMT

اقدامات شهرهای جهان برای ترویج ایمن پیاده‌روی

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۷۲۴۶۱

اقدامات شهرهای جهان برای ترویج ایمن پیاده‌روی

تمرکز زیاد مقامات شهری بر بهبود زیرساخت‌های شهری برای رانندگان و افراد سوار بر دوچرخه، مانع از توجه آنان به عابران پیاده می‌شود و همین امر می‌تواند تبعات منفی زیادی از خود بر میزان زیست‌پذیری شهری به جای بگذارد چرا که نحوه جابجایی سهم مهمی در افزایش رضایتمندی شهری به عهده دارد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بسیاری از محققان بر این باورند که در شهرهای آمریکایی نظیر فینیکس در ایالت آریزونا، توجه خاص برنامه‌ریزان شهری به زیرساخت‌های مربوط به تردد وسایل حمل و نقل موتوری، اسکوترهای برقی و دوچرخه‌های سواری باعث شده عابران پیاده تا حد زیادی در طراحی شهری نادیده گرفته شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع، شهر فاقد پیاده‌روهای وسیعی برای رفت و آمد ایمن عابران پیاده است و به همین دلیل، هر ساله خبرهای زیادی از آسیب به این افراد در حین تردد در خیابان‌ها به گوش می‌رسد. این در حالی است که سایر کاربران خیابان‌ها از امکانات به مراتب بهتری برای تردد خود بهره‌مند هستند.

بدیهی است که هر چند یک سفر از طریق خودرو، اسکوتر یا دوچرخه انجام شود، اغلب به وسیله پیاده‌روی مسیری هر چند کوتاه آغاز و به همین طریق نیز پایان می‌یابد، بنابراین، توجه به زیرساخت‌های پیاده‌روی یکی از مهم‌ترین اصولی است که برنامه‌ریزان هر شهر باید به دقت مورد توجه قرار دهند تا شهری ایده‌آل برای تمام ساکنان به وجود آورند.

برنامه‌ریزان در بسیاری از شهرهای جهان اخیراً اقدامات زیادی به منظور بهبود زیرساخت‌های شهری برای ترویج هر چه بیشتر پیاده‌روی انجام داده‌اند تا نه تنها رضایتمند شهروندی را افزایش دهند، بلکه از مزایای بیشمار حمل و نقل پاک بهره‌مند شوند.

توجه مقامات اوکلند به بعد اقتصادی ترویج پیاده‌روی در شهر

اوکلند، بزرگترین شهر در نیوزلند به شمار می‌رود که بخش اعظمی از فضاهای عمومی آن به تردد وسایل حمل و نقل موتوری اختصاص داده شده و همین امر، رفت و آمد سایر کاربران را با مشکل مواجه کرده است. البته اخیراً مقامات شهر از تصمیم خود برای بهبود زیرساخت‌های پیاده‌روی رونمایی کرده چرا که این نوع تردد را بیش از هر چیز دیگری برای رونق اقتصادی شهر مفید دانسته‌اند.

در این راستا، اقدامات متعددی صورت گرفته است؛ به عنوان مثال، در منطقه فورت، که محلی مسکونی و تجاری به حساب می‌آید، محل پارک خودروها به نصب پارکلت‌ها، کاشت درختان و سایر اقدامات مشابه اختصاص داده شده که همین امر، هر روز بر تعداد افرادی افزوده است که به سمت فروشگاه‌های منطقه روانه می‌شوند.

علاوه بر این، برنامه‌ریزان اوکلند در نظر دارند به ایجاد پیاده‌راه‌های متعددی در شاهراه اصلی تجارت شهر به نام خیابان کوئین بپردازند که البته هزینه اولیه این اقدام حدود پنج میلیون و ۹۰۰ هزار پوند برآورد شده است.

گزارشات حاکی است اقداماتی که تاکنون مقامات اوکلند برای ترویج پیاده‌روی انجام داده‌اند، حدود ۵۴ درصد به تعداد افرادی افزوده که از این طریق به رفت و آمد می‌پردازد و بازدید از فروشگاه‌های اطراف را نیز تا ۴۷ درصد با افزایش روبرو کرده است. این در حالی است که ۲۵ درصد کاربران وسایل حمل و نقل موتوری به پیاده‌روی روی آورده چرا که ۸۰ درصد آن‌ها، تردد پاک را شیوه‌ای بسیار ایمن فرض کرده‌اند.

آموزش تردد ایمن در لندن

پایتخت انگلستان یکی از بهترین شهرهای دوستدار پیاده‌روی در جهان به حساب می‌آید که در آن، ۵۱ درصد مردم در تنها ۹ درصد از فضای خیابان‌ها به تردد می‌پردازند. علاوه بر این، در مسیرهایی که اغلب به عابران پیاده اختصاص داده شده، تعداد بیشماری از دوچرخه‌سواران به رفت و آمد می‌پردازند و این در حالی است که تا کنون هیچ گزارشی مبنی بر ایجاد مشکل بین عابران پیاده و دوچرخه‌سواران در این فضاهای محدود ارائه نشده است.

مقامات لندن اخیراً، تنها تردد اتوبوس‌های عمومی، عابران پیاده و دوچرخه‌سواران را در بعضی نقاط شهر مجاز دانسته‌اند که البته این اقدام منجر به کاهش حداکثری سوانح خیابانی در این نقاط شده است. اما پرسشی که در اینجا ممکن است ذهن بسیاری را به خود درگیر کند اینکه، چگونه ممکن است یک خیایان به طور همزمان در اختیار عابران پیاده، دوچرخه‌سواران و افراد سوار بر اتوبوس‌ها قرار گیرد و هیچ سانحه خاصی اتفاق نیافتد؟

خیابان کوئین یکی از موفق‌ترین نقاط لندن در حل چالش‌های پیش روی تردد به حساب می‌آید که در آن، تدابیر خاص مدیران منجر به کاهش برخورد بین عابران پیاده، دوچرخه‌سواران و اتوبوس‌های عمومی شده است. در واقع، مقامات پایتخت بریتانیا از تکنولوژی برای رسیدن به این هدف بهره گرفته‌اند به این صورت که، دوربین‌ها در خیابان‌ها نصب شده و نرم‌افزارهایی آموزشی در اختیار شهروندان قرار گرفته که امکان برخورد کاربران مختلف این خیابان‌ها را به حداقل می‌رساند. در واقع مردم شهر یاد می‌گیرند چگونه مسیر خود را از سایر کاربران جدا کنند و امکان برخورد با آن‌ها را به حداقل برسانند.

افزایش امنیت زنان در فضاهای عمومی هانوی

بسیاری از محققان، ایجاد سرویس‌های بهداشتی ایمن در فضاهای عمومی را شاخص بسیار مهمی از یک شهر متمدن و قابل پیاده‌روی فرض می‌کنند. شواهد حاکی است که بیش از ۸۷ درصد زنان و دختران اهل هانوی، پایتخت ویتنام از عبور و مرور در خیابان‌ها و سایر فضاهای عمومی شهری هراس دارند چرا که اغلب آن‌ها مدعی هستند در حین گذراندن اوقات فراغت خود در این مکان‌ها، مورد آزار جنسی از سوی مردان و پسران جوان قرار می‌گیرند. این وضعیت در سرویس‌های بهداشتی بسیار بحرانی‌تر است و همین امر زنان شهر را با چالش‌های زیادی در حین تردد در فضاهای شهری موجه کرده است.

حتی بسیاری از زنان هانوی مدعی هستند که در اتوبوس‌های عمومی نیز از سوی جنس مخالف مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند و مجبور می‌شوند در میانه مسیر و بدون رسیدن به مقصد، خودرو را ترک کنند. مقامات اهل هانوی از اقدامات جدید خود در این راستا خبر داده و ادعا کرده‌اند به زودی سیستم‌های روشنایی خیابان‌ها و سایر فضاهای عمومی را بهبود قابل توجهی خواهند بخشید تا از این طریق، تردد ایمن را برای شهروندان، به ویژه زنان و دختران فراهم آورند. البته، شهردار از اعمال اقدامات بسیار بیشتری سخن گفته اما به جزئیات آن اشاره‌ای نکرده است.

کد خبر 499427

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پیاده روی ترویج پیاده روی پیاده راه سازی دوچرخه سواری پیاده راه شهرهای جهان هانوی ویتنام اوکلند نیوزیلند لندن انگلیس بهبود زیرساخت های شهری امنیت زنان در شهر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دوچرخه سواران عابران پیاده برنامه ریزان فضاهای عمومی خیابان ها اتوبوس ها پیاده روی حمل و نقل رفت و آمد همین امر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۲۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند است

رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری ارومیه گفت: امروزه نقش فناوری اطلاعات در تمام حوزه‌های مدیریت شهری بی‌بدیل و غیرقابل انکار است و لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند و الکترونیکی بوده که مبنا و اساس آن ایده‌های نو و فناورانه است.

احد عباس‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در آذربایجان‌غربی با اشاره به برگزاری «ائل‌فن»، بزرگترین رویداد دانش‌آموزی شمال‌غرب کشور در ارومیه اظهار کرد: این رویداد شامل نمایشگاه اختراعات، ابتکارات، نوآوری‌ها و دستاوردهای دانش‌آموزان شمال‌غرب کشور است که در سه محور دانش‌آموزی، مدرسه‌ای و معلمی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به مشارکت شهرداری ارومیه در این رویداد افزود: امروزه ما با بزرگ شدن شهرها و همچنین افزایش تنوع نیازهای شهروندان روبه‌رو هستیم و شهرداری‌ها از فضای گذشته خارج و وارد فاز جدیدی شده‌اند که این فضا نیازمند تحول و داشتن زیرساخت‌های متفاوت از گذشته است.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری ارومیه گفت: به علت تنوع وظایف و مسئولیت‌های مدیریت شهری و با توجه به اینکه روز به روز بر این مسئولیت‌ها نیز در حوزه‌های مختلف زندگی شهری افزوده می‌شود، مسائل مرتبط با مدیریت شهری نیز دچار پیچیدگی خاصی شده است و این روند ادامه خواهد داشت.

عباس‌زاده تصریح کرد: فناوری اطلاعات از ابتدای ورود به عصر جدید همواره عامل حل مسائل و مشکلات و آسانی مسائل پیچیده و همچنین کمک به رفاه شهروندان است و همواره راهکاری برای برون‌رفت از مشکلات و مسائل ارائه کرده است.

وی ادامه داد: امروزه نقش فناوری اطلاعات در تمام حوزه‌های مدیریت شهری بی‌بدیل و غیرقابل انکار است و لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند و الکترونیکی است که مبنا و اساس آن ایده‌های نو و فناورانه است.

عباس‌زاده عنوان کرد: ایجاد شهر هوشمند بدون ایجاد و توسعه شهرداری هوشمند غیرقابل امکان است و شهرداری هوشمند نیز نیازمند توسعه دانش و ایده‌ها در حوزه فناوری اطلاعات است که بخش مهمی از آن به دست دانش‌آموزان و دانشجویان به عنوان آینده‌سازان کشور قابل حل است.

وی جلب مشارکت آحاد شهروندان از تمام اقشار را یکی از ملزومات مدیریت کارآمد شهرها عنوان کرد و یادآور شد: افزایش مشارکت محلی موجب افزایش رضایت شهروندان می‌شود و از همین رو شهرداری ارومیه نیز در راستای جلب مشارکت شهروندان از تمام گروه‌های جامعه و به ویژه دانش‌آموزان و استفاده از ایده‌ها و خلاقیت‌های آنان یکی از حامیان و متولیان برگزاری رویداد بزرگ ائل‌فن بوده و اقدام به برگزاری این نمایشگاه و جشنواره کرده است.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری ارومیه خاطرنشان کرد: آنچه این نمایشگاه را از دیگر نمایشگاه‌های این حوزه متمایز می‌کند، نگاه فناورآنه به آبادانی و پیشرفت و میدان دادن به فعالان زیست‌بوم فناوری و شرکت‌های دانش بنیان برای رفع چالش‌های پیش رو در سطح استان است.

عباس‌زاده تصریح کرد: شهرداری ارومیه با توجه به نگاه حمایتی خود از شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از ظرفیت‌های بومی جهت توسعه و رفع چالش‌های موجود در مدیریت شهری، امیدوار به شرکت تمام نخبگان و شرکت‌های فعال در زمینه‌های مختلف مدیریت شهری بوده است تا با همکاری و استفاده از دانش شرکت‌کنندگان، گامی بلند جهت آبادانی، توسعه شهر زیبای ارومیه با استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود بردارند.

وی دستیابی به شهری هوشمند را لازمه داشتن شهری توسعه‌یافته و امن دانست و ادامه داد: یکی از اهداف شهرداری ارومیه در مشارکت برای برگزاری چنین رویدادی شناسایی استعدادها و حمایت از ایده‌ها و خلاقیت‌های نو و جدید در امور مربوط به مدیریت شهری و همچنین تشویق، تقویت و هدایت دانش آموزان مستعد به سمت قله‌های موفقیت و دانش است.

به گزارش ایمنا، رویداد ائل‌فن هفدهم تا نوزدهم اردیبهشت با مشارکت شهرداری ارومیه، سپاه شهدا آذربایجان‌غربی، اداره کل آموزش و پرورش استان، بنیاد نخبگان و دانشگاه‌های ارومیه در حال برگزاری است.

کد خبر 751366

دیگر خبرها

  • کشف شواهد یک دیوار تاریخی دیگر در خیابان باباطاهر همدان
  • هوای هیچ شهری امروز در کشور آلوده نیست / پاک‌ترین هوا همچنان سهم آسمان ارومیه است
  • کشف یک دیواره تاریخی در همدان
  • ایمن‌سازی وسایل بازی کودکان در بوستان‌های شهری اراک
  • خلاقیت شهر فرانسوی برای ترویج پیاده‌روی
  • دیواره تاریخی خیابان باباطاهر مربوط به دوران ایلخانی است
  • آثار کشف‌ شده در خیابان باباطاهر همدان مربوط به دوره ایلخانی است
  • اثر کشف‌شده در خیابان باباطاهر همدان به دوره ایلخانی برمی‌گردد
  • لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند است
  • شهرداری قزوین به مطالبه شورا برای ساماندهی معابر شهری توجه کند